Ekologiškos kanapės – gamtą ir mus tausojantis augalas
Labai džiaugiamės, kad savo ekologiniame ūkyje auginame patį seniausią kultūrinį augalą pasaulyje – pluoštinę kanapę, kuris tausoja gamtą ir padeda išlikti mums sveikiems.
Kanapės – daugiau nei augalas, tai gamtos dovana mūsų sveikam, subalansuotam gyvenimui.
Pluoštinės kanapės sugeria anglies dioksidą: vienas hektaras pluoštinių kanapių sugeria nuo 9 iki 15 tonų CO2, t. y. panašiai tiek, kiek sugeria jaunas miškas. Skirtumas tas tačiau, kad kanapės užauga per keturis mėnesius!
Naudojant pluoštines kanapes sėjomainoje galima apsaugoti augalus nuo per dirvožemį plintančių ligų.
Kanapės saugo nuo dirvožemio erozijos: kanapių lapai yra tankūs, todėl jie – natūrali dirvožemio danga, dėl šios priežasties dirvožemis praranda mažiau vandens ir yra apsaugomas nuo erozijos.
Kanapės galia/Hemp power ūkyje kanapės auginamos nenaudojant jokių žmogui ar gamtai žalingų medžiagų.
Pluoštines kanapes auginame nenaudodami jokių pesticidų.
Vis labiau keičiantis žmonių požiūriui į sveikatą ir maistą, ekologiškai užaugintos kanapės tampa vienas dažnesnių pasirinkimų gaminant maistą ir siekiant organizmą papildyti naudingomis medžiagomis.
Ekologiški, sertifikuoti kanapių produktai vis populiaresni, nes žmonės vis labiau domisi kanapių sėklų nauda.
Ekologiškose kanapių sėklose gausu naudingųjų riebiųjų rūgščių, baltymų ir maistinių skaidulų. Juose nėra alergenų, todėl tinka tiems, kurie alergiški riešutams, glitimo turintiems produktams, laktozei, pieno produktams, sojai, fitoestrogenams ir pesticidams.
Kanapių sėklose yra apie 25% baltymų, 35% riebalų, 29% maistinių skaidulų, taip pat gausu mineralų, geležies ir cinko.
Ekologiškame kanapių aliejuje yra Omega 3, Omega 6 riebiųjų rūgščių. Šios riebalų rūgštys yra ypač svarbios organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti, taip pat prisideda prie imuninės sistemos stiprinimo.
Kanapių aliejuje gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių. Pluoštinių kanapių sėklose esantys riebalai yra sveikesni, nei kitose augalinėse medžiagose. Palyginimui, pluoštinių kanapių aliejuje yra net 40% mažiau sočiųjų riebalų rūgščių ir 25 kartais daugiau Omega 3 riebalų rūgščių, nei alyvuogių aliejuje.
Pluoštinių kanapių sėklų sudėtyje yra 18 aminorūgščių, įskaitant ir 9 būtinąsias aminorūgštis.
Kanapių sėklos maistingiausia ir turbūt vertingiausia gamtos dovana. Šiame mažame grūdelyje gausu ir vitaminų A, E, D, B1, B3, B6, šios sėklos puikuojasi ir mikroelementų gausa.