Ekologiški kanapių baltymai (proteinas), 1000 g
Pasisemk sveikatos!
Sudedamosios dalys: 100 proc. ekologiški kanapių baltymai.
Grynasis kiekis: 1000 g
Kanapių baltymus tinka naudoti ir miltinių patiekalų gamyboje. Kepiniams rekomenduojama norma – 5 – 15 % kepimo masės, pakeičiant dalį įprastinių miltų. Blynams ne daugiau 30 procentų.
Rekomenduojama vartoti 1 -2 valgomus šaukštus per dieną.
Tai tikras baltyminis šaltinis su daug amino rūgščių, kurį sudaro 18 amino rūgščių grandis, iš jų 8 nepakeičiamos.
Kanapių baltymai turi svarbiausių riebiųjų rūgščių Omega-3 ir Omega-6 bei daug ląstelienos.
Kanapių baltymai turi svarbių mineralų: geležies, cinko, mikroelementų, fosfoto,
Kanapių baltymai vertingi, nes turi daug skaidulų.
Maistingumo deklaracija 100 g produkto
Energinė vertė: 1445 kJ / 345 kcal.
Riebalai – 10,6 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 1,14 g;
Omega-3 – 2,2 g, iš kurių:
ALA (alfa linoleno riebalų rūgštis) – 2,1 g,
SDA (stearidono rūgštis) – 0,1 g.
Omega-6 – 6,9 g, iš kurių:
LA (linolo riebalų rūgštis) – 6,4 g.
GLA (gama linoleno rūgštis) – 0,5 g.
Angliavandeniai – 5 g, iš kurių cukrų – 3,9 g;
Skaidulinės medžiagos – 18,5 g;
Baltymai – 52,7 g;
Druska – 0,0 g.
Rekomenduojama laikyti nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje sausoje vietoje.
Kilmės šalis: Lietuva/Lithuania
Ūkininkas G. Žebelys Kelmynės k. 2 Mažonų sen.Tauragės r.
Kontrolę vykdo Viešoji įstaiga „Ekoagros” LT-EKO-001
Šaltiniai https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Rita –
Visada maniau, kad proteinas tinka sportuojantiems, kol nepasigilinau, kad tai vertingas baltymų ir skaidulų produktas. Net mamai padovanojau, nes ji vegetarė.