Ekologiškas kanapių sėklų aliejus, 200 ml
Mes tikime kanapės augalo galia! Įsitikinkite ir Jūs. Tegul ir Jūsų maistas būna Jūsų vaistas.
Sudedamosios dalys: 100 proc. pluoštinių kanapių sėklų aliejus
Grynasis kiekis: 200 ml
Tara: tamsaus stiklo butelis
Ekologiškas, nerafinuotas, šalto spaudimo kanapių aliejus – labai vertingas sveikatai. Toks ir turi būti tikras kanapių aliejaus skonis.
Kanapės galia didi – ekologiška kanapė dar galingesnė. Džiaugiamės, kad pirmenybę teikiate ekologiškiems produktams.
Ekologiškas kanapių sėklų aliejus spaudžiamas iš G. Žebelio ekologiniame ūkyje užaugintų kanapių. Produkto gamybos technologija atitinka senąsias tradicijas. Nenaudojama jokių filtrų, leidžiama aliejui natūraliai nusistovėti, kad būtų išsaugomos maistingos medžiagos.
Mūsų ekologiškam kanapių aliejui suteiktas Rakto skylutės ženklas. Tai reiškia, kad šis produktas palankus sveikatai. Šis ženklas registruotas Europos sąjungoje.
Sodriai tamsiai žalios spalvos aliejumi tinka gardinti įvairias salotas. Ekologiškas kanapių aliejus labai tinka ir skanu su raugintais kopūstais. Galima gardinti sriubas ir padažus, tačiau nepatartina naudoti kepimui, nes žūsta dauguma naudingų medžiagų. Kaitinamas aukštesnėje nei 70° C temperatūroje kanapių aliejus praranda savo gerąsias savybes.
Kanapių aliejaus vartojimas: suaugusiems pakanka 1-2 valgomųjų šaukštų kanapių aliejaus per dieną. Vaikams – 1-2 arbatinių šaukštelių per dieną. Rekomenduojama naudoti prieš valgį.
Po atidarymo patariama suvartoti per 1-2 mėn.
Papildoma išsami informacija:
Ekologiškas kanapių aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio, geležies, cinko ir kitų mikroelementų.
Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai.
Ekologiškas kanapių aliejus itin vertinamas dėl organizmui ir odai svarbių riebiųjų rūgščių: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9, kurios sudaro net 80 proc. Tai daugiausiai riebiųjų rūgščių turintis augalinis aliejus. Ekologiškame kanapių aliejaus sudėtyje Omega-3 ir Omega-6 rūgštys yra idealiu santykiu, kuris žmogui tinkamiausias (3:1).
Kanapių aliejuje gausu amino rūgščių ir proteino.
Kanapių aliejus – unikalus, nes jo sudėtyje yra chlorofilo.
Chlorofilas – tai žalios spalvos augalinis pigmentas, kuris lapus nudažo žaliai. Jis kaupia augaluose saulės energiją ir dalyvauja fotosintezėje. Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą, stiprina imunitetą, skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles, stabdo bakterijų dauginimąsi.
Maistingumo deklaracija 100 g produkto
Energinė vertė: 3693 kJ / 898 kcal.
Riebalai – 99,9 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 10,0 g,
monosočiųjų riebalų rūgščių – 12,0 g,
polinesočiųjų riebalų rūgščių – 79,0;
Angliavandeniai – 0,0 g, iš kurių cukrų – 0,0 g;
Skaidulinės medžiagos – 0,0 g;
Baltymai – 0,0 g;
Druska – 0,0 g.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G. Žebelys Kelmynės k. 2, Mažonų sen. Tauragės r.
Šaltiniai: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Pristatome saugiaш!
Vilija –
Pats skaniausias kanapių aliejus iš visų, kuriuos esu naudojusi. Drąsiai galiu nuryt šaukštą aliejaus. Panaudojus nustojo traškėti sąnariai.