Ekologiškas kanapių aliejus, 500 ml
Tikra, nes natūralu! Sveika, nes užauginta ekologiškai. Šviežias, nes spaudžiame nedideliais kiekiais.
Sudedamosios dalys: 100 proc. ekologiškų pluoštinių kanapių sėklų aliejus
Grynasis kiekis: 500 ml
Tara: tamsaus stiklo butelis
Ekologiškas, nerafinuotas, šaltai spaustas kanapių sėklų aliejus
Labai svarbu: Spaudžiamas nedideliais kiekiais, todėl visada šviežias
Kanapių sėklų aliejus spaudžiamas iš G. Žebelio ekologiniame ūkyje užaugintų kanapių.
Mūsų ekologiškam kanapių Aaiejui suteiktas Rakto skylutės ženklas. Šis ženklas registruotas Europos sąjungoje. Ženklas pažymi, kad produktas palankus sveikatai.
Siekiant išsaugoti gerąsias kanapių aliejaus savybes bei vertingąsias medžiagas, kanapės auginamos nenaudojant pesticidų ir herbicidų, aliejuje nėra glitimo.
Produkto gamybos technologija atitinka senąsias tradicijas. Nenaudojama jokių filtrų, leidžiama aliejui natūraliai nusistovėti, kad būtų išsaugomos maistingos medžiagos.
Aliejaus vartojimas: suaugusiems rekomenduojama vartoti 1-2 valgomuosius šaukštus per dieną, vaikams – 1-2 arbatinius šaukštelius per dieną. Rekomenduojama naudoti prieš valgį.
Sodriai tamsiai žalios spalvos kanapių aliejumi dera gardinti įvairias salotas. Labai skanu su raugintais kopūstais. Galima gardinti sriubas ir padažus, tačiau nepatartina naudoti kepimui, nes žūsta dauguma naudingų medžiagų. Kaitinamas aukštesnėje temperatūroje nei 70° C, praranda savo gerąsias savybes.
Po atidarymo patariama suvartoti per 2 mėn. Atidarytą kanapių aliejų laikyti šaldytuve.
Išsami informacija:
Kanapių aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio, geležies, cinko ir kitų mikroelementų.
Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbacijai.
Kanapių aliejus itin vertinamas dėl organizmui ir odai svarbių riebiųjų rūgščių: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9, kurios sudaro net 80 proc. Tai daugiausiai riebiųjų rūgščių turintis augalinis aliejus. Ekologiškame kanapių aliejaus sudėtyje Omega-3 ir Omega-6 rūgštys yra idealiu santykiu, kuris žmogui tinkamiausias.
Kanapių sėklų aliejuje gausu amino rūgščių ir proteino.
Kanapių aliejus – unikalus, nes jo sudėtyje yra chlorofilo. Chlorofilas – tai žalios spalvos augalinis pigmentas, kuris lapus nudažo žaliai. Jis kaupia augaluose saulės energiją ir dalyvauja fotosintezėje. Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą, stiprina imunitetą, skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles, stabdo bakterijų dauginimąsi.
Maistingumo deklaracija 100 g produkto
Energinė vertė: 3693 kJ / 898 kcal.
Riebalai – 99,9 g, iš kurių:
sočiųjų riebalų rūgščių – 10,0 g,
mononesočiųjų riebalų rūgščių – 12,0 g,
polinesočiųjų riebalų rūgščių – 79,0;
Angliavandeniai – 0,0 g, iš kurių cukrų – 0,0 g;
Skaidulinės medžiagos – 0,0 g;
Baltymai – 0,0 g;
Druska – 0,0 g.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G. Žebelys Kelmynės k.2, Mažonų sen. Tauragės r.
Kontrolę vykdo Viešoji įstaiga „Ekoagros“ LT-EKO-001
Šaltiniai: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.