Apie kanapes

Trumpai ir aiškiai apie kanapių naudą

Trumpai ir aiškiai apie kanapių naudą

kanapiu seklos

Ekologiškos kanapių sėklos labai naudingos mūsų sveikatai. Kanapių sėklų maistinė vertė labai didelė.

Nesotieji riebalai

Ekologiškų kanapių sėklos ypač vertinamos dėl riebiųjų rūgščių. Žmogaus organizmas negamina šių medžiagų, todėl organizmas turi jas pasisavinti su maistu. Riebiosios rūgštys ypatingai svarbios ilgalaikei žmogaus sveikatai. Įvairiausių polinesočiųjų riebalų, o ypač Omega-3 riebiųjų rūgščių nauda mūsų sveikatai labai sarbi.

Omega-3 ir Omega-6 rūgščių santykis taip pat yra labai svarbus. Šis santykis kanapių sėklose yra idealus žmogausorganizmo įsisavinimui.

Baltymai

Ekologiškos kanapių sėklos – vertingas baltymų šaltinis. Vartojant kanapių sėklas organizmas aprūpinamas visomis devyniomis svarbiausiomis amino rūgštimis. Tiek pat baltymų turi sojos pupelės.

Amino rūgštys – tai kiekvieno baltymo statybinės medžiagos. Šių medžiagų organizmas nepasigamina pats, todėl jas galime pasisavinti tik su maistu.

Kanapių sėklos turi ypatingai daug arginino – amino rūgšties. Amino rūgštis padeda gerinti širdies sveikatą.

Kanapių sėklos labai svarbios vegetariškoje ar veganiškoje mityboje.

Skaidulos

Didžioji dalis skaidulų, esančių kanapių sėklose randama jų lukšte. Jei skaidulų vartojama pakankamai sumažėja apetitas. Skaidulos padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, pagerinti žarnyno veiklą. Dėl šių savybių skaidulos taip pat padeda kontroliuoti kūno svorį.

Vitaminai ir mineralai

Kanapių sėklose didelė vitaminų bei mineralų įvairovė. Kanapių sėklose ypatingai daug vitamino E, kalio, fosforo bei magnio. Jose taip pat yra geležies, cinko ir vitaminų B, tokių kaip: niancinas, riboflavinas, tiaminas, vitaminas B-6.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=hemp+seeds

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *